Partner program

 


Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fogyasztó Barát

 

 

 

Céginformáció Tanúsítvány

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Termék részletekAL-KO VISSZACSAPÓ SZELEP 1"

Raktárkészlet: Raktáron
409583 AL-KO VISSZACSAPÓ SZELEP 1
3 500 Ft
Elérhetőség:
Raktáron van
Kiszállítás dátuma 
:
2022.05.24
Szállítási költség 
:
1980
1"-os műanyag visszacsapószelep

A visszacsapószelep egy egyirányúsított csőszerelvény közdarab.
A víz csak az egyik irányból tud szabadon átfolyni rajta. a másik irányból érkező víz a szelepet automatikusan zárja.

A visszacsapószelep a kerti szivattyúk és a házi vízellátók elengedhetetlen tartozéka.
Ha előszűrőt épít a szívóoldali csőrendszerbe. akkor jó ha biztosítja a rendszer védelmét a a szűrőtisztításnál fellépő rendszer leürüléstől.

Az elv a következő:
Ha a beépített szűrő poharát eltávolítja akkor a szivattyú nyomóoldali ágán a csőrendszerből a gravitációnak köszönhetően az összes víz leömlik és ez egy ház esetében jelentős vízmennyiséget képviselhet.
Azonban ha egy visszacsapó szelepet épít be a szűrő és a szivattyú közé akkor a visszacsapószelep megtartja a vízoszlopot és Ön könnyen elvégezheti a szűrő tisztítását anélkül. hogy számottevő kiömlő vízzel kellene számolnia.
Ha visszacsapó szelepet közvetlenül a szivattyú nyomoldalán helyezi el. akkor közel ugyan ezt az eredményt éri el de a szivattyút 2 okból még kíméli is.
Kíméli. mert ha a szívóoldalon építi be a visszacsapó szelepet. az valamelyest korlátozza a szivattyú emelőmagasságát és erre az a szívóoldalon érzékenyebben reagál. mint a nyomóoldalon.
És kíméli azzal. hogy a szivattyút lekapcsoláskor a visszacsapószelep a felette lévő vízoszlop súlyától (ergó nyomásától) tehermentesíti. így a szivattyúnak induláskor nem kell akkora terheléssel hirtelen megbirkóznia.

Nagynyomású merülőszivattyúknál is hasznos lehet a visszacsapószelep. ha közvetlenül a nyomócsonkra telepíti. mert a ez előbbi példával megegyező módon tehermentesíti a készüléket és segíti a szivattyú indítás könnyedségét.
 • Aktuális cikszám: 409583
  Alternatív cikkszám: 110648
 • Raktárkészlet
  Raktáron
  Cikkszám
  409583
  Tömeg
  180 g/db